Reposaaren merituulipuisto ja opastuskeskus

Porin Tuulipuiston välittömässä läheisyydessä, Reposaaren Pengertien varrella, sijaitsee tuulipuiston opastuskeskus. Keskuksesta saa ajankohtaista tietoa Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulivoimatuotannosta sekä tuulivoimasta yleensä. Ryhmille järjestetään opastuksia ympäri vuoden. Opastuskeskuksen piha-alueella sijaitsee myös lintutorni, jota vierailijat voivat käyntinsä yhteydessä hyödyntää.

Opastuskeskus on avoinna ryhmille tilauksesta. 

Näe ja koe

Ahlainen henkii saaristolaishistoriaa
Porin pohjoisin kaupunginosa Ahlainen on kiehtova yhdistelmä luonnon- ja merenläheisyyttä, kauniita rakennuksia ja elinvoimaista kylätoimintaa.
Ahlaisten nuorisoseuran kyläpalvelut
Ahlaisten nuorisoseura on vuonna 1906 perustettu yhdistys, joka tarjoaa erilaisia harrastusmahdollisuuksia niin paikallisille kuin matkailijoillekin.
Garage Gukkenhaimi
Garage Gukkenhaimi haluaa palvella porilaisia ja Yyterissä liikkuvia matkailijoita esittelemällä satakuntalaisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita.
Iso-Enskeri, Seliskeri ja Munakari
Nämä kolme Selkämeren kansallispuiston saarta ovat veneilijöiden suosimia retkikohteita. 
Junnilan merellinen miljöö
Reposaaressa sijaitsevan Junnilan leirikeskuksen miljöö on vertaansa vailla. Sekä meri- että järvimaisemat koristavat Junnilaa.
kallon_majakka_talvi_harri_kaukosalmi
Kallo
Kallo eli Mäntykallo on Mäntyluodossa sijaitseva alue, joka muodostuu kahdesta tien ja maakaistan toisiinsa yhdistävästä kallioluodosta.
Luontotornit
Porin Yyterinniemi on kansainvälisesti arvokas luontotyyppikokonaisuus, joka on tunnettu runsaasta linnustostaan. Porin rannikon luontoon ja parhaisiin lintuvesiin voi tutustua lukuisista luontotorneista, jotka kaikki sijaitsevat Meri-Porissa.
Mäntyluoto – myrskyjä ja merimiesromantiikkaa
Mäntyluodossa voi kokea koko suolanpärskeisen meren monipuolisuuden ja uskomattoman tunnelman. Vuonna 1918 valmistuneessa Mäntyluodon hotellissa aistii entisaikojen merimiesten hurjat seikkailut maailman merillä.
Reposaaren linnakepuisto
Reposaaren takarannalla sijaitsevassa historiallisessa linnakepuistossa kuljetaan juoksuhaudoissa ja ihaillaan merimaisemia näkötornista. Sodanaikaiset linnakkeet ovat säilyneet muistona historiastamme tähän päivään.
Reposaaren merituulipuisto ja opastuskeskus
Porin Tuulipuiston välittömässä läheisyydessä, Reposaaren Pengertien varrella, sijaitsee tuulipuiston opastuskeskus. Keskuksesta saa ajankohtaista tietoa Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulivoimatuotannosta sekä tuulivoimasta yleensä.
Reposaaren Siikaranta
Siikarannan kallioiset ja tyrskyiset rannat aavan meren äärellä houkuttelevat retkeilyyn ja tunnelmallisiin iltakävelyihin. Siikarannan silokallioilta löytyy aikojen saatossa lukuisten merenkävijöiden kaivertamia nimikirjaimia ja kalliopiirroksia.
Reposaaren takaranta
Takaranta on Reposaaressa muutaman kilometrin mittainen, kivikkoinen ja kallioinen rantaviiva aivan aallonmurtajan kupeessa. Rannalta on upea näkymä avomerelle. Talvisin rannalle kohoavat mahtavat jäämuodostelmat.
Reposaari - idyllinen puutalokaupunginosa Porin edustalla
Reposaari on kauniiden puutalojen idyllinen saari Pohjanlahden rannalla.
Risteilyalus M/S Charlotta
Pohjoismaiden suurimpaan jokisuistoalueeseen, Kokemäenjoen jokisuistoon, pääsee tutustumaan M/S Charlotan yleisöristeilyillä heinä-elokuussa.
Seikkailupuisto Huikee
Seikkailupuisto Huikee on köysirata, joka koostuu eri vaikeustasoisista radoista ja antaa haastetta sekä lapsille että aikuisille. Huikee avataan keväällä 2017 Yyteri Beach -lomakeskuksen yhteyteen.
Selkämeren kansallispuisto
Luonnossa liikkuminen
Tunne meren tyrskyt ja pärskeet, kuule laineiden liplatus ja katsele kauas ulapalle! Vuonna 2011 perustettu Selkämeren kansallispuisto käsittää noin 160 kilometriä Satakunnan ja Varsinais-Suomen rannikkoa.
Yyterin hiekkarannat – auringonpalvojan paratiisi
Kuusi kilometriä hienoa hiekkaa ja dyynejä – runsaasti tilaa nauttia ja harrastaa. Yyterin hiekkaranta on yksi Suomen kauneimpia uimarantoja.
Yyterin näkötorni
Yyterin näkötornin kesäkahvilasta ja tilausravintolasta, 60 metrin korkeudesta, avautuvat huikeat maisemat aavalle merelle ja porilaisiin maamerkkeihin; satamaan ja tuulipuistoon.
Yyterin lietteet, kuva Ilkka Valli Ympäristönsuunnittelu Oy
Yyterinniemen retkeilyreitit
Uusin luontoreitti yhdistää Yyterin ainutlaatuiset luontokohteet, Yyterin santojen Etelä-Suomen arvokkaimman dyynialueen sekä lietteiden linnustoltaan arvokkaan maankohoamisrannan.